Treci peste conţinut

Partitura sau tab?

portativ vs. tab

Partitura sau tab?

Mesajde veyron » Mie Feb 17, 2010 11:01 pm

Poi cu tabu' e mult mai usor dar cineva mi-a zis ca dak voi folosi doar tab o sa ajung un zdranganici niciodata nu voi fi un mare chitarist :D .Tabul este facut sa ne ajute dar tre sa nu "abuzam" de el ca altfel n face rau :oops:
veyron

Re: Partitura sau tab?

Mesajde mihaipopovici » Mie Feb 17, 2010 11:15 pm

Acum e foarte important ca acel tab sa fie in stransa relatie cu notatiile / indicatiile date de portativ.
Daca "inveti" dupa tab pe termen scurt ai satisfactia ca zdrangani un cantec, pe termen lung nu faci decat sa ramai la stadiul de zdranganici. :(

Tab-ul cel mult te ajuta sa te orientezi unde e mai bine sa canti anumite pasaje muzicale dat fiind faptul ca exista multiple posibilitati de exprimare pe chitara.
Aceste retete [ca sa le spun asa] ti le prezinta doar un profesor responsabil si bine instruit... din pacate oferta lectiilor de chitara e plina de surprize [...unii dintre voi sunt patiti!] :?

Ma gandesc ca te eferi la a invata doar dupa tab [acele fisiere *.txt]... pai acele tab-uri la liber sunt scrise de tineri [si nu numai] fara nici o pregatire muzicala [macar minima]... deci nu vei face decat sa preiei ceva deja prost transcris: nu ai garantia ca X-ulescu aude ceva [corect dpdv muzical] si apoi nu are pregatirea [revin: de teorie muzicala] pentru a organiza acele xxoxx 12x3xx intr-un sistem precis dpdv ritmic.

Deci recomand sa invatati sa cititi acele "blestemate" de boabe!!! va deschid la minte in sens muzical si nu numai cum nici nu ganditi. ;)

p.s. Invatati intotdeauna muzica cu profesor! :idea:
NU TU AI ALES MUZICA! EA TE-A ALES PE TINE!
LINIA CARE UNESTE DOUA PUNCTE NU E DREAPTA!
http://www.musicworkshop.ro
mihaipopovici
Site Admin

Mesajde veyron » Mie Feb 17, 2010 11:28 pm

La asta ma refeream shi eu :D .Cred... :lol:
veyron

Mesajde veyron » Mie Feb 17, 2010 11:39 pm

Eu momentan sunt nou in aceasta lume "minunat de blestemata" a notelor :lol: .Va zic sincer la inceput lucram doar cu tabu' dar mi-am dat seama ca nu invatz nimic...Chiar dak nu stiu prea multe melodii macar c scrie p acel portativ intzeleg shi ai satisfactzie.Asa ca spor la partitura.Va zic din experientza mea frageda :D .Aici fiecare face cum vrea :)
veyron

Înapoi la Prima pagină

Înapoi la Cerere partituri